-
10A - Belgisk blond
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.055 - 1.065
FG : 1.008 - 1.014
ABV : 5.5% - 6.9%
IBU : 20 - 30
EBC : 7 - 20
Beskrivelse :
En lys ale med en frugtig og krydret kompleksitet fra belgiske gærtyper. Belgisk blond kendetegnes ved en moderat styrke, en svag til middel sødlig maltsmag og en lettere tør afslutning. Bemærk, at navnet Blond (Belgien) eller Blonde (Frankrig) bruges generelt om lysere øl, og ikke alle falder ind under denne stilart.
Aroma :
Svag til middel maltaroma med karakter af karamel og brødskorpe. Fraværende til svag humlearoma med karakter af europæiske humletyper. Svag til middel niveau af frugtestere, som kan have karakter af banan, ananas og bobletyggegummi. Middel til kraftigt niveau af fenoler, som kan være krydrede og syrlige. Fraværende til svagt niveau af alkohol, som ikke må dominere. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Halmgul til lys ravfarvet. Kraftigt skum. Klar til medium tåget.
Smag:
Svag til middel sødlig maltsmag med karakter af karamel og brødskorpe. Svag til middel humlesmag og -bitterhed.
Krop:
Let til medium krop. Kraftig karbonering.
Eksempler:
La Trappe Blond, Troubadour Blond, Leffe Blond