-
1E - Münchener helles
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.044 - 1.050
FG : 1.008 - 1.012
ABV : 4.8% - 5.5%
IBU : 18 - 25
EBC : 7 - 14
Beskrivelse :
Münchener helles er en blød og maltdomineret lys lager. Farven er inspireret af den tjekkiske/bøhmiske pilsner, men de andre karakteristika minder om de traditionelle mørke pilsnere med vægt på maltkarakteren og med en meget diskret humleprofil.
Aroma :
Middel til kraftig maltaroma med karakter af brød og korn. Svag humlearoma af mellemeuropæiske typer. Fraværende til svagt niveau af DMS. Diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Halmgul til gylden. Kraftigt og tykt skum. Klar til let tåget.
Smag:
Middel til kraftig maltsmag med karakter af brød og korn, men ingen karamel. Svag til middel humlesmag, af mellemeuropæiske humletyper. Svag humlebitterhed.
Krop:
Medium krop. Lav til medium karbonering - lavere end de fleste undergærede øltyper.
Eksempler:
Weltenburger Barock-Hell, Hacker-Pschorr Münchner Hell.