-
9B - Amerikansk barley wine
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : ≥ 1.075
FG : 1.018 - 1.032
ABV : ≥ 7.5%
IBU : ≥ 70
EBC : 20 - 60
Beskrivelse :
De amerikanske varianter er ofte med tydelig humlekarakter, der dog stadig er i balance. Kombinationen af den stærke alkoholprocent og bitterheden fra humlen giver en lang vedvarende eftersmag. Der brygges hovedsageligt med en god pale ale malt som base og mere specielle malte til at give øllet karakter. Mørkere malttyper bør ikke udgøre en væsentlig del af malten, da farven typisk kommer af længere kogetid. Det er almindeligt at benytte amerikansk humle, men det udelukker ikke brugen af andre typer humle. Der gæres ofte med en amerikansk ale-gær eller gærtyper med høj forgæringsgrad.
Aroma :
Middel til kraftig maltaroma med karakter af kiks/karamel/brødskorpe. Middel til kraftig humlearoma af amerikanske typer. Middel til kraftigt niveau af frugtestere og alkohol. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Mørk ravfarvet til rødbrun. Svagt til kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag:
Middel til kraftig sød maltsmag. Middel til kraftig smag af amerikanske humletyper med høj bitterhed. Tydelig alkohol. Høj restsødme, som balanceres af bitterheden.
Krop:
Fyldig krop. Lav til medium karbonering.
Eksempler:
Anchor Old Foghorn, Sierra Nevada Bigfoot, Stone Old Guardian