-
10C - Bière De Garde
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.055 - 1.080
FG : 1.011 - 1.018
ABV : 5.5% - 8.5%
IBU : 20 - 35
EBC : 12 - 30
Beskrivelse :
Bière De Garde, der betyder øl til at gemme, er en traditionel nordfransk overgæret landøl. Oprindeligt blev øllet brygget i det tidlige forår og gemt i kølige kældre til brug senere på året. Bière De Garde er en maltfokuseret øl og i sammenligning med de øvrige lyse belgiske ales, er øllet hverken præget af estere eller fenoler. Øllet er rent og afrundet i smagen og har en tør afslutning.
Aroma :
Svag til middel maltaroma, som kan have karakter af brødskorpe og karamel. Svag humlearoma med karakter af krydderurter. En svag note af jord og kælder. De lysere eksempler skal have mere humlekarakter, mens de mørkere vil have mere maltkarakter. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Gylden til kobberfarvet. Medium til kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag:
Svag til middel maltsmag med en markant maltsødme. Svag humlesmag og -bitterhed.
Krop:
Medium krop. Medium til kraftig karbonering.
Eksempler:
Jenlain Blond, Ch'Ti Blond, Jenlain Ambrée, Thiriez La Blonde d'Esquelbecq