-
5G - Old Ale
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.060 - 1.080
FG : 1.008 - 1.020
ABV : 5.6% - 8.0%
IBU : 30 - 50
EBC : 20 - 45
Beskrivelse :
En sød og maltdomineret øl i området mellem engelsk strong bitter og barley wine. Malten er oftest engelske basismalte og karamelmalte. Old ale er traditionelt lagret (deraf navnet), så øllet kan indeholde en svag oxideret note, men den må ikke være fremtrædende.
Aroma :
Kraftig maltaroma med karakter af kiks og karamel. Fraværende til svag humlearoma af engelske typer. Middel til kraftigt niveau af frugtestere, herunder et vinøst præg af tørret frugt. Fraværende til svagt niveau af alkohol. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Ravfarvet til mørk kobberfarvet. Svagt til kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag:
Kraftig maltsmag med karakter af kiks og karamel. Noter af ristet malt og chokolade kan forekomme. Svag til kraftig maltsødme. Svag til middel humlesmag og -bitterhed. Svagt til middel niveau af tørret frugt og vinøs alkohol.
Krop:
Medium til fyldig krop. Lav karbonering.
Eksempler:
Theakston Old Peculier, Fullers 1845.