-
5C - Engelsk dark mild
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.000 - 1.040
FG : 1.006 - 1.010
ABV : 3.0% - 4.0%
IBU : 10 - 24
EBC : 35 - 80
Beskrivelse :
Engelsk dark mild er en let og maltfokuseret øl, der oftest kun er tilgængelig på fad, da holdbarheden er meget kort. Øllet et let drikkeligt, men med tydelig maltkrop på trods af den lave alkoholprocent. Malten er især engelske basismalte og karamelmalte. Humlen er engelske typer, og den må ikke dominere øllet.
Aroma :
Svag til middel maltaroma, der kan have karakter af karamel, toffee, kiks, lys chokolade og ristet brød. Svagt til middel niveau af frugtestere, der kan have karakter af blommer og rosiner. Fraværende til svag engelsk humlearoma. Fraværende til svagt niveau af diacetyl. DMS må ikke forekomme.
Udseende:
Kobberfarvet til mørkebrun. Svagt til kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag:
Svag til middel maltsmag, der kan have karakter af karamel, toffee, kiks, chokolade, lakrids, mørk sirup og ristet malt. Middel til kraftig maltsødme. Svagt til middel niveau af frugtestere, der kan have karakter af blommer og rosiner. Svag bitterhed, men humlesmag bemærkes ikke.
Krop:
Let til medium krop. Lav karbonering.
Eksempler:
Brains Dark Mild, St. Peters Mild, Cains Dark Mild, JW Lees Brewers Dark