-
5E - Skotsk ale
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.042 - 1.055
FG : 1.012 - 1.018
ABV : 3.8% - 5.2%
IBU : 9 - 25
EBC : 16 - 60
Beskrivelse :
Den skotske ale er ifølge traditionen mere maltet og mindre humlet end den engelske bitter. Malten kan variere fra sødlig og karamelagtig til mere tør. Malten er ofte karamelmalt, men traditionelt bruges der også ristet byg og lang kogetid til at opnå den mørkere maltsmag.
Aroma :
Svag til middel maltaroma med karakter af kiks/brød/karamel. Fraværende til svag humlearoma af engelske humletyper. Fraværende til svagt niveau af frugtestere og diacetyl. DMS må ikke forekomme.
Udseende:
Ravfarvet til brun. Svagt til kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag:
Svag til middel maltsmag og maltsødme med karakter af kiks/brød/karamel. Svag humlebitterhed. En svag ristet karakter kan bidrage til en tør afslutning.
Krop:
Let til medium krop. Lav til medium karbonering.
Eksempler:
Belhaven St. Andrews Ale, Belhaven Scottish Ale