-
9C - Foreign extra stout
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.057 - 1.076
FG : 1.011 - 1.018
ABV : 6.1% - 8.0%
IBU : 30 - 70
EBC : 80 - 200
Beskrivelse :
En kraftigere udgave af enten dry eller sweet stout. Oprindeligt brygget med henblik på eksport til de tropiske markeder. Ikke så kraftig som en imperial stout. Brygges med pale ale malt, mørk ristet malt og korn. Humle tilsættes mest for bitterhed, og der anvendes typisk engelske humler. Der kan tilsættes sukker for at øge OG.
Aroma :
Middel til kraftig ristet maltaroma, som kan have karakter af lakrids, mørk chokolade, karamel og brun farin. Fraværende til svag humlearoma. Svagt til middel niveau af frugtestere, der kan have karakter af tørret frugt. Fraværende til svagt niveau af vinøs alkohol, som ikke må virke sprittet. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Brunsort til sort. Middel til kraftigt og holdbart skum, der er hvidt til cremefarvet. Klar til let tåget.
Smag:
Middel til kraftig ristet maltsmag, som kan have karakter af lakrids, mørk chokolade, karamel og brun farin. Både søde og mere tørre eksempler findes. Middel til kraftig humlebitterhed. Humlesmag bemærkes ikke. Kraftig ristet eller brændt eftersmag.
Krop:
Medium til fyldig krop. Medium karbonering.
Eksempler:
Guinness Foreign Extra Stout, Guinness Special Export, Lion Stout (Sri Lanka)