-
7C - Belgisk wit
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.044 - 1.050
FG : 1.006 - 1.010
ABV : 4.8% - 5.3%
IBU : 15 - 25
EBC : 5 - 10
Beskrivelse :
Traditionel belgisk hvedeøl er brygget med en stor andel umaltet hvede. Adskiller sig tydeligt fra Weizen ved at der under kogningen tilsættes krydderier i form af korianderfrø og appelsinskal. Belgisk Wit gæres med overgær og er ligesom Weizen kendetegnet ved smagsbidrag fra frugtestere og fenoler fra gæringen. Desuden med markant karakter af bitter appelsinskal og koriander i både aroma og smag.
Aroma :
Svag brødagtig aroma af hvede. Humlearoma bemærkes ikke. Middel til kraftig duft af koriander og appelsinskal. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Lys halmgul til halmgul. Kraftigt og holdbart skum. Let til kraftig tåget.
Smag:
Svag til middel brød- og kornagtig smag af umaltet hvede. Svag bitterhed fra både humle og appelsinskal. Middel til kraftig smag af koriander og appelsinskal. Noter af vanilje kan forekomme. Øllet skal være tørt og kan have et svagt syrligt indslag af mælkesyre.
Krop:
Let til medium krop. Kraftig karbonering.
Eksempler:
Hoegaarden Wit, St. Bernardus Blanche