Prev Add About Next

OG : ≥ 1.000
FG : ≥ 1.000
ABV : 8.5% - 13.0%
IBU : 25 - 50
EBC : 30 - 70

Beskrivelse :
En specialitet fra Kulmbach i Bayern. En ekstra stærk bock/doppelbock, hvis karakter koncentreres og forstærkes ved at den fryses, og isen fjernes fra øllet. Domineres af en vinøs karakter af alkohol.

Aroma :
Kraftig til meget kraftig maltaroma med karakter af brød og karamel. Humlearoma må ikke bemærkes. Middel til kraftig aroma af alkohol med vinøse noter af tørret frugt. DMS og diacetyl må ikke forekomme.

Udseende:
Kobberfarvet til mørk rødbrun. Fraværende til medium skum. Klar.

Smag:
Kraftig til meget kraftig sød maltsmag. Øllet er sødt, men må ikke være vammelt. Varmende alkohol. Svag humlebitterhed uden smag af humle.

Krop:
Fyldig krop. Lav karbonering.

Eksempler:
Kulmbacher EKU 28, Kulmbacher Eisbock.

Danske Øl-stilarter 2022 Ver. 1.1

Elektronisk udgave af Stilarts definitionerne, udgivet af Danske Øldommere 2022 1. udgave - kommentarer og forbedringer bedes sendes til stilart@svarrer.dk

Michael Svarrer

Forklaringer på fagudtryk og EBC farveskalaen.
OG eng. Original Gravity. Urtens vægtfylde inden gæren tilsættes. Angives i gram per liter.
FG eng. Final Gravity. øllets vægtfylde efter gæring, lagring og eventuel frysning. Angives i gram/liter.
IBU eng. International Bitter Units – enhed til beskrivelse af øllets bitterhed. Forskellige øltyper kan have samme IBU men opleves som forskellige.
EBC eng. European Brewing Convention – her en skala for øllets farve på malt og øl. Den anvendte skala skal er kun vejledende. Specielt mørke farver kan være svære at vurdere.

EBC 3-6 Lys halmgul
EBC 7-10 Halmgul
EBC 11-15 Gylden
EBC 15-25 Ravfarvet
EBC 25-35 Kobberfarvet
EBC 35-45 Mørk kobberfarvet / lys brun
EBC 45-60 Rødbrun / brun
EBC 60-80 Mørk rødbrun / mørkebrun
EBC 80-100 Rødsort / brunsort
EBC 100+ Sort