-
7A - Weizen/weissbeer
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.046 - 1.052
FG : 1.008 - 1.014
ABV : 4.9% - 5.6%
IBU : 10 - 15
EBC : 8 - 20
Beskrivelse :
En traditionel sydtysk hvedeøl med markant præg af den særlige hvedeølsgær, som gærer ved en overgærstemperatur, der understøtter produktion af frugtestere og krydderfenoler. Gæren er let flokkulerende og giver gærtåge i glasset. Det høje proteinindhold i hvede giver et stabilt lyst skum. Brygges typisk med mindst 50 % hvedemalt og med kun lidt humletilsætning.
Aroma :
Svag til middel maltaroma med karakter af friskbagt franskbrød. Humlearoma bemærkes ikke. Middel til kraftigt niveau af frugtestere og fenoler. Frugtesterne er særligt banan, og den fenoliske karakter beskrives ofte som kryddernellike, evt. med noter af muskat og vanilje. En ganske svag røget fenolisk undertone kan forekomme. Svag aroma af gær. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Halmgul til ravfarvet. Kraftigt og holdbart skum. Let til kraftig tåget.
Smag:
Svag til middel maltsmag med karakter af friskbagt franskbrød. Fraværende til svag bitterhed uden smag af humle. Svagt til kraftigt niveau af frugtestere og fenoler. Kan have en frugtagtig sødme.
Krop:
Medium til fyldig krop. Kraftig karbonering.
Eksempler:
Weihenstephaner Hefe, Schneider Weisse Tap 1 Mein Blondes, Maisel's Weisse Original, Erdinger Hefe Weisse