-
1A - Moderne lys lager
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.044 - 1.056
FG : 1.008 - 1.015
ABV : 4.5% - 5.6%
IBU : 35 - 50
EBC : 7 - 15
Beskrivelse :
En lys karakterfuld undergæret øl som kendetegnes ved den rene maltsmag og et markant bidrag fra humlen. Humle anvendes for at tilføje markant frugtagtig og blomsterrig aroma og smag. Det er almindeligt at tilsætte store mængder humle sent i kogningen. Tørhumling er almindelig for stilarten. Humlekarakteren i aroma og smag skal være frisk.
Aroma :
Fraværende til svag maltaroma. Middel til kraftig humlearoma. Alle humletyper tillades. Fraværende til svagt niveau af DMS og diacetyl.
Udseende:
Halmgul til gylden. Kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag:
Svag til middel, lys maltsmag, som ikke må dominere. Middel til kraftig humlesmag og -bitterhed.
Krop:
Let til medium krop. Kraftig karbonering.
Eksempler:
Jämtland Hell, Victory Prima Pils, Hornbeer Dryhop, Svaneke Pilsner.