-
3B - Bock
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.066 - 1.074
FG : 1.018 - 1.024
ABV : 6.3% - 7.0%
IBU : 20 - 30
EBC : 30 - 60
Beskrivelse :
Den klassiske bock har sin oprindelse i Hansestaden Einbeck, men brygmestrene i Bayern tog den til sig, og i folkemunde blev den til Bock. Bock betyder buk på tysk, og derfor prydes mange kommercielle eksempler af en buk på etiketten. Bock er en mørk og fyldig øl, der er helt domineret af malt uden at være sød.
Aroma :
Middel til meget kraftig maltaroma med karakter af brødskorpe og kiks. Fraværende til svag humlearoma. Fraværende til svagt niveau af frugtestere og alkohol, som kan have karakter af tørret frugt. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Kobberfarvet til rødbrun. Medium til kraftigt skum. Klar.
Smag:
Middel til kraftig sød og maltet smag med tydelige indslag af alkohol. Sødmen balanceres af humlebitterhed, men humlen bemærkes ikke i smagen. Svagt niveau af frugtestere.
Krop:
Medium til fyldig krop. Medium til kraftig karbonering.
Eksempler:
Einbecker Ur-Bock Dunkel.