-
5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.065 - 1.086
FG : 1.012 - 1.024
ABV : 6.5% - 8.4%
IBU : 25 - 35
EBC : 40 - 90
Beskrivelse :
Sød og vinøs, kraftig udgave af den skotske ale. Øllet er præget af malt og kun svag humlearoma og -smag. Malten kan variere fra sødlig og karamelagtig til mere tør. Malten er ofte karamelmalt, men traditionelt bruges der også ristet byg og lang kogetid til at opnå den mørke maltsmag.
Aroma :
Middel til kraftig maltaroma med karakter af kiks og karamel. Humlearoma må ikke bemærkes. Svagt til middel niveau af vinøse frugtestere og alkohol. Fraværende til svagt niveau af diacetyl. DMS må ikke forekomme.
Udseende:
Mørk kobberfarvet til rødsort. Svagt til kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag:
Kraftig maltsmag med karakter af karamel. Middel til kraftig maltsødme, dog balanceret af bitterhed så øllet ikke bliver vammelt. Fraværende til svag humlesmag. Svag til middel vinøs alkoholkarakter med præg af rosiner og andre tørrede frugter. En svag ristet karakter kan forekomme.
Krop:
Fyldig krop. Lav til medium karbonering.
Eksempler:
Traquair House Ale, Belhaven Wee Heavy.