-
9A - Engelsk barley wine
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : ≥ 1.080
FG : 1.018 - 1.032
ABV : ≥ 8.0%
IBU : 50 - 100
EBC : 25 - 60
Beskrivelse :
Den engelske version er domineret af en kraftig maltkarakter og frugtige noter. Øllet fremstår komplekst og vinøst. Der brygges hovedsageligt med en god pale ale malt som base og en vis mængde karamelmalt. Mørkere malttyper bør ikke udgøre en væsentlig del af malten, da farven typisk kommer af længere kogetid. Humlerne bør være engelske, fx Northdown, Target, East Kent Golding og Fuggles. Der bør benyttes en karakterfuld engelsk gær.
Aroma :
Middel til kraftig maltaroma med karakter af kiks og brødskorpe. Fraværende til svag humlearoma, af engelske typer. Middel til kraftigt niveau af frugtestere og alkohol, der giver et vinøst præg - ofte med noter af tørret frugt og hedvin. En sherryagtig oxideret note kan være en del af karakteren. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Kobberfarvet til rødbrun. Fraværende til medium skum. Klar til let tåget.
Smag:
Kraftig og kompleks maltsmag. Fraværende til svag humlesmag. Middel til kraftigt niveau af frugtestere, der har karakter af tørret frugt. Tydelig vinøs alkohol, som ikke må virke sprittet. Høj restsødme, som balanceres af en vis humlebitterhed. En let, frugtagtig syrlighed, der kan minde om tørret abrikos, kan forekomme.
Krop:
Fyldig krop. Lav karbonering.
Eksempler:
Thomas Hardy's Ale, J. W. Lees Harvest Ale, Fullers Vintage Ale