Prev Add About Next

OG : 1.040 - 1.060
FG : 1.010 - 1.017
ABV : 5.0% - 6.0%
IBU : 25 - 60
EBC : 40 - 60

Beskrivelse :
Mørkere og kraftigere end engelsk brown ale med karakter af amerikanske humletyper. Maltsmagen opnås ved brug af karamelmalte og af og til også små mængder af ristede malttyper. Humlen må ikke dominere, men skal balancere malten.

Aroma :
Middel til kraftig maltaroma med karakter af chokolade og karamel. Svag til middel humlearoma af amerikanske typer. Fraværende til svagt niveau af frugtestere. DMS og diacetyl må ikke forekomme.

Udseende:
Mørk kobberfarvet til rødbrun. Medium til kraftigt skum. Klar til let tåget.

Smag:
Middel til kraftig maltsmag med karakter af chokolade, ristet brød og karamel. Svag til middel humlesmag og -bitterhed. Let ristet eftersmag kan forekomme, men øllet må ikke blive porter-/stoutagtig.

Krop:
Let til medium krop. Medium til kraftig karbonering.

Eksempler:
Brooklyn Brown Ale, Jacobsen Brown Ale, Mikkeller Brown

Danske Øl-stilarter 2022 Ver. 1.1

Elektronisk udgave af Stilarts definitionerne, udgivet af Danske Øldommere 2022 1. udgave - kommentarer og forbedringer bedes sendes til stilart@svarrer.dk

Michael Svarrer

Forklaringer på fagudtryk og EBC farveskalaen.
OG eng. Original Gravity. Urtens vægtfylde inden gæren tilsættes. Angives i gram per liter.
FG eng. Final Gravity. øllets vægtfylde efter gæring, lagring og eventuel frysning. Angives i gram/liter.
IBU eng. International Bitter Units – enhed til beskrivelse af øllets bitterhed. Forskellige øltyper kan have samme IBU men opleves som forskellige.
EBC eng. European Brewing Convention – her en skala for øllets farve på malt og øl. Den anvendte skala skal er kun vejledende. Specielt mørke farver kan være svære at vurdere.

EBC 3-6 Lys halmgul
EBC 7-10 Halmgul
EBC 11-15 Gylden
EBC 15-25 Ravfarvet
EBC 25-35 Kobberfarvet
EBC 35-45 Mørk kobberfarvet / lys brun
EBC 45-60 Rødbrun / brun
EBC 60-80 Mørk rødbrun / mørkebrun
EBC 80-100 Rødsort / brunsort
EBC 100+ Sort