-
10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : ≥ 1.066
FG : 1.007 - 1.015
ABV : ≥ 7.0%
IBU : 20 - 40
EBC : 7 - 25
Beskrivelse :
Lys stærk belgisk ale/tripel-stilarten favner to historiske bryggetraditioner med ophav i Westmalle trappistmunkenes tripel og Moortgats stærke gyldne ale Duvel. De belgiske stærke gyldne ales er ofte lysere i farven og har en mere markant tørhed end tripel, som oftest har en kraftigere maltkarakter. I praksis er der dog et stort overlap i øllets karakter.
Aroma :
Svag til middel maltaroma med karakter af karamel og brødskorpe. Fraværende til svag humlearoma med karakter af europæiske humletyper. Svagt til kraftigt niveau af frugtestere, som kan have karakter af banan, ananas, citrus, bobletyggegummi mm. Middel til kraftigt niveau af fenoler, som kan være krydrede (fx nelliker, peber, koriander og kardemomme), marcipanagtige, syrlige mm. Svagt til middel niveau af alkohol, som ikke må virke sprittet. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Halmgul til ravfarvet. Kraftigt skum. Klar til medium tåget.
Smag:
Svag til middel sødlig maltsmag med karakter af karamel og brødskorpe. Svag til middel humlesmag og -bitterhed. Kendetegnet ved høj kompleksitet og en tør afslutning. Svag til kraftig varmende alkohol.
Krop:
Let til medium krop. Kraftig karbonering.
Eksempler:
Westmalle Tripel, Duvel, St. Bernardus Tripel, St. Feuillien Tripel, Hvid Chimay