-
8C - Oatmeal stout
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.047 - 1.060
FG : 1.011 - 1.018
ABV : 4.5% - 6.0%
IBU : 20 - 45
EBC : 70 - 100
Beskrivelse :
En overgæret sort stout, der tager karakter fra et vist indhold af havre. I forhold til sødme ligger ølstilen imellem Dry Stout og Sweet Stout.
Aroma :
Middel til kraftig maltaroma, som kan have karakter af toffee, karamel, chokolade, kiks, korn, lakrids og kaffe. Humle bemærkes ikke. Fraværende til svagt niveau af frugtestere. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Mørkebrun til sort. Kraftigt skum, der er hvidt til cremefarvet. Klar til let tåget.
Smag:
Middel til kraftig ristet smag, der balanceres af en vis maltsødme med karakter af chokolade/toffee/ karamel/lakrids. Svag til kraftig karakter af havre. Humlesmagen skal være fraværende til svag, og bitterheden skal være svag til middel.
Krop:
Medium til fyldig krop med en fed og silkeblød tekstur. Lav til medium karbonering.
Eksempler:
Samuel Smith's Oatmeal Stout