-
5A - Engelsk brown ale
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.040 - 1.050
FG : 1.008 - 1.014
ABV : 4.1% - 5.2%
IBU : 15 - 25
EBC : 35 - 50
Beskrivelse :
Engelsk brown ale er en maltpræget øl med tydelig karamelsmag. Øllet må dog ikke være for sødt. Maltsmagen opnås med tilsætning af karamelmalt og ved brug af engelske basismalttyper. Humlen er især engelske typer, og den må ikke dominere øllet.
Aroma :
Middel til kraftig maltaroma med karakter af karamel og toffee. Fraværende til svag humlearoma. Svagt til middel niveau af frugtestere. Fraværende til svagt niveau af diacetyl. DMS må ikke forekomme.
Udseende:
Mørk kobberfarvet til rødbrun. Medium til kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag:
Middel til kraftig maltsmag med karakter af karamel og toffee. En svag note af ristet brød kan forekomme. Svag til middel bitterhed, men humlesmag bemærkes ikke.
Krop:
Let til medium krop. Medium karbonering.
Eksempler:
Newcastle Brown Ale, Wychwood Hobgoblin, Samuel Smith's Nut Brown Ale, Ørbæk Brown Ale