-
3A - Helles bock/maibock
- 1A - Moderne lys lager
- 1B - International lager
- 1C - Tjekkisk pilsner
- 1D - Tysk pilsner
- 1E - Münchener helles
- 2A - Moderne mørk lager
- 2B - Wiener
- 2C - Märzen
- 2D - Münchener dunkel
- 2E - Mørk tjekkisk lager
- 2F - Schwarzbier
- 2G - Klassisk røgøl
- 3A - Helles bock/maibock
- 3B - Bock
- 3C - Doppelbock
- 3D - Eisbock
- 3E - Weizen bock
- 4A - Engelsk Ordinary Bitter
- 4B - Engelsk best bitter
- 4C - Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 4D - Engelsk golden ale
- 4E - Amerikansk pale ale
- 4F - California common/steam beer
- 4G - Kölsch
- 5A - Engelsk brown ale
- 5B - Amerikansk brown ale
- 5C - Engelsk dark mild
- 5D - Altbier
- 5E - Skotsk ale
- 5F - Skotsk stærk ale/wee heavy
- 5G - Old Ale
- 6A - Engelsk IPA
- 6B - Amerikansk IPA
- 6C - Imperial IPA
- 6D - Black IPA
- 6E - New England IPA
- 7A - Weizen/weissbeer
- 7B - Dunkelweizen
- 7C - Belgisk wit
- 8A - Dry stout
- 8B - Sweet stout
- 8C - Oatmeal stout
- 8D - Porter
- 8E - Moderne stout og porter
- 9A - Engelsk barley wine
- 9B - Amerikansk barley wine
- 9C - Foreign extra stout
- 9D - Baltisk Porter
- 9E - Imperial stout
- 10A - Belgisk blond
- 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel
- 10C - Bière De Garde
- 10D - Saison
- 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
- 11B - Mørk stærk belgisk ale
- 12A - Gueuze lambic
- 12B - Belgisk frugt lambic
- 12C - Flamsk rød
- 12D - Flamsk Brun/Oud bruin
- 12E - Berliner Weisse
- 12F - Gose
- 13A - Skibsøl
- 13B - Hvidtøl
- 14A - Frugt/grøntsagsøl
- 14B - Krydret øl
- 14C - Trælagret øl
- 14D - Andre røg øl
- 14E - Andre tilsætninger
OG : 1.066 - 1.070
FG : 1.012 - 1.020
ABV : 6.3% - 7.5%
IBU : 20 - 35
EBC : 11 - 20
Beskrivelse :
En ret ny øl i forhold til andre medlemmer af bockfamilien. En relativ lys, stærk og maltdomineret lagerøl med en behagelig afrundet afslutning, der gør øllet let drikkeligt. Helles Bock/Maibock er typisk brygget til fest, forår og sommer. Humlekarakteren er generelt mere fremtrædende end i andre bocks. Servering af Maibock er specifikt forbundet med foråret og maj måned.
Aroma :
Svag til middel maltaroma af pilsnermalt, eventuelt med yderligere karakter af brødskorpe og ristet brød. Fraværende til middel humlearoma fra mellemeuropæiske humler. Fraværende til svagt niveau af frugtestere, alkohol og DMS. Diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Gylden til lys ravfarvet. Medium til kraftigt skum. Klar.
Smag:
Middel til kraftig sød maltsmag. Middel til kraftig bitterhed, men kun svag til middel humlesmag.
Krop:
Medium til fyldig krop. Medium til kraftig karbonering.
Eksempler:
Ayinger Maibock, Einbecker Ur-Bock Hell, Einbecker Mai-Ur-Bock, Andechser Bergbock Hell.